Uitgelicht Rabobank

Voor ├Ęchte resultaten!

17-02-2014 tot 31-12-2014

 

Opdrachtomschrijving

Het migreren van Internet Explorer 8 naar Internet Explorer 11.

 

Werkzaamheden

Het beoordelen/aanpassen van bestaande managementproducten (was een lopend project)

Het opstellen en afstemmen van de migratieplanning met de betrokken interne afdelingen en externe leveranciers van applicaties (zoals Siebel en SAP)

Het faciliteren van migratie, test- en ontwikkelmogelijkheden voor de applicaties die gebruikmaken van Internet Explorer

De migratie naar Internet Explorer 11 (ten behoeve van circa 35.000 werkplekken).

 

Wijziging opdrachtomschrijving

In juni 2014 bleek dat Internet Explorer 11 nog niet haalbaar was voor de meeste softwareleveranciers. De opdrachtomschrijving wijzigde hierdoor in:

Het migreren van Internet Explorer 8 naar Internet Explorer 10.

 

Begin augustus 2014 gaf Microsoft aan per 12-01-2016 de ondersteuning tot en met Internet Explorer 10 stop te zetten. Dit leidde opnieuw tot een nieuwe opdrachtomschrijving:

Het inzichtelijk krijgen van de geschiktheid voor Internet Explorer 10, eventuele vervolgacties en leveranciers van circa 650 (web-) applicaties

 

Werkzaamheden

Het laten testen van circa 650 (web-) applicaties op een virtuele testomgeving door de afdeling Applicatiebeheer

Het inzichtelijk maken van applicaties die nog niet geschikt zijn voor Internet Explorer 11

Het opzetten van een subafdeling (inclusief werkprocessen en tooling) voor het voeren van regie op werkplek gerelateerde (web-)applicaties. Deze afdeling moest er ook voor zorgen dat de applicaties die nog niet geschikt waren voor Internet Explorer 11 alsnog op tijd door de externe leveranciers in orde gemaakt zouden worden. Mocht dit niet haalbaar zijn, moest er gezocht worden naar een alternatief.