Uitgelicht Lelie zorggroep

Voor ├Ęchte resultaten!

Outsourcing ICT omgeving

19-04-2019 tot 28-02-2021

 

Opdrachtomschrijving

Het in goede banen leiden van de transitie van de ICT kantooromgeving naar een externe leverancier van clouddiensten (Office 365 en maatwerk sociaal intranet), uitdenken van nieuwe processen, voorbereiden migratiedocumenten en overdragen aan de (beheer-)organisatie.

 

Werkzaamheden

Sociaal intranet

Vaststellen inhoud en vormgeving van een modern sociaal intranet, dat als startpagina op alle werkplekken wordt gebruikt. Vanaf hier worden de applicaties gestart, worden gepersonaliseerde nieuwsberichten getoond, kunnen de bestanden worden benaderd, etc.


Mobiele app

In lijn met het sociaal intranet is een mobiele app ontwikkeld, waarmee de medewerkers gepersonaliseerde nieuwsberichten kunnen ontvangen en snel collega’s kunnen vinden en bereiken.


SharePoint

Uitwerken nieuwe documentenstructuur ten behoeve van de documentenmigratie van fileshares naar SharePoint. Daarnaast een van/naar migratielijst opgesteld, waarmee 195.000 documentmappen in de juiste nieuwe SharePoint sites geplaatst werden, met behoud van de juiste autorisaties voor de medewerkers.


Gebruikersaccounts

Uitwerken migratieoverzicht van circa 4500 gebruikersaccounts, inclusief lidmaatschappen van juiste autorisatiegroepen.


Persona’s

Opstellen van persona’s, om het autorisatieproces te vereenvoudigen en in de nabij toekomst te kunnen automatiseren.


Applicaties

Circa 60 applicaties beschikbaar laten maken, zodat deze vanuit een Saas-omgeving benaderd kunnen worden. Waar mogelijk is Single Sign-On toegepast.


E-mail & agenda

Mailmigratie naar Exchange online (Office 365).


Uitrol nieuwe vaste werkplekken

Verspreid over 43 locaties 750 mini-pc’s, monitoren, toetsenborden en muizen geplaats ter vervanging van oude thin clients.


Uitrol follow-me printers

Verspreid over 43 locaties door het hele land, 75 follow-me printers uitgerold, waarmee de medewerkers veilig (met een wachtwoord of tag) kunnen printen.


Training medewerkers

Het organiseren van adoptietrainingen en webinars voor de medewerkers, zodat de medewerkers bekend raakten met de nieuwe omgeving.


Procesverbetering Servicedesk

Het analyseren, verbeteren en beschrijven van de processen op de Servicedesk met betrekking tot de nieuwe omgeving.


Procesverbetering externe partijen

Het verbeteren van processen tussen de zorginstelling, outsourcing partij en derde partijen.